Edukacija o migracijama i održivom razvoju u Dubrovniku 27. i 28. rujna

12-09-2019
Edukacija o migracijama i održivom razvoju u Dubrovniku 27. i 28. rujna
Sveučilište u Splitu poziva vas na dvodnevnu radionicu Migracije i održivi razvoj: primjena metode Zajednice interaktivnog učenja u sklopu trogodišnjeg projekta InterCap na kojem je Sveučilište u Splitu jedan od partnera.

Projekt InterCap financiran je iz fonda EuropeAid i bavi se problemom percepcije migracija u javnosti, utjecajem javne percepcije na razumijevanje migracija, održivog razvoja, odgovornosti i stila života građana EU u međuzavisnom svijetu te pitanjem (ne)sigurnosti i rizika koji se razvijaju iz javne percepcije migracija.

 

Edukacija je namijenjena svim predstavnicima organizacija civilnog društva, profesorima, asistentima i suradnicima na Sveučilištu u Dubrovniku, predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, te predstavnicima različitih odgojno-obrazovnih institucija (agencije, centri, domovi).

 

Nakon završetka edukacije, sudionici će dobiti potvrdu o usavršavanju, a postoji mogućnost da zainteresirane udruge nastave suradnju na projektu u pogledu održavanja daljnih edukacija za učitelje i nastavnike osnovnih i srednjih škola te studente, praktičnih projekata  i plaćenog stažiranja studenata u udrugama.

 

Edukacija je besplatna te su svi materijali za edukaciju osigurani kao i coffee break i ručak.

 

Datum održavanja radionice: 27. i 28. rujna (mjesto održavanja Sveučilište u Dubrovniku (Kampus), Branitelja Dubrovnika 41, predavaonica  br. 121.

 

Broj mjesta na edukaciji je ograničen. Prijave obavezne na:

https://forms.gle/6qCLzkNpLKEvtQsA8

 

Za više informacija, slobodno se obratite voditeljici projekta pri

Sveučilištu u Splitu Marini Meić na: marina.meic@unist.hr

 

Dodatne informacije možete pronaći u Pozivu na edukaciju i Agendi u

privitku maila.

 

Više o projektu InterCap možete doznati na:

https://www.developtogether.eu/hr/


NOVOSTI

„Našu glazbu zamišljamo kao onu koja svira nakon koncerta“ -  razgovor s Melkom Dragojevićem, članom benda SFT

U ovotjednom izdanju Ure od Informadura imali smo priliku razgovarati s mladim glazbenikom Melkom Dragojevićem, članom benda SFT.


Volontiranjem do Finske

Traže se 2 volontera za sudjelovanje u projektu #YOUTHere! Volonteri će sudjelovati u timskom volonterskom kampu u Finskoj kroz ERASMUS+ programe mobilnosti.


Kultna Casablanca za Valentinovo u Visiji

Film koji se ne zaboravlja, složit će se malo starije generacije, a vjerujemo i one mlađe koje imaju priliku pogledati ovu kultnu ljubavnu dramu na Dan ljubavi u Dvorani Visia.


U srijedu još jedan Forum mladih - Mladi kantautori i bendovi

Nakon bogate i lijepe manifestacije u kojoj su djeca i mladi pokazali na koje se sve načine izražavaju filmskim jezikom, pred nama je još jedan zanimljiv Forum mladih.


Simulacija Gradskog vijeća za mlade – Naučite kako biti aktivnim građanima

Riječ je o aktivnostima kroz koje bi mladi trebali naučiti kako funkcionira donešenje odluka na razini lokalne vlasti, ali i na koji način oni sami mogu biti ti koji će kroz vlastiti aktivizam doprinjeti boljitku društva.