5. FORUMSKA VEČER DRAME I POEZIJE!

Autor: , 18-02-2021
5. FORUMSKA VEČER  DRAME I POEZIJE!
Došlo je doba godine u kojemu je uvijek sve vrvjelo od niza naših lijepih i veselih aktivnosti – Festa Svetoga Vlaha, Dan Grada, maškarate, Lidrano, Forum.

I u ovom čudnom periodu našeg života, Forum se ne da i – ide dalje.

Zato vas pozivamo da se uključite u našu petu forumsku večer, onu koja je posvećena svim vrstama na sceni izgovorene riječi.

Godinama je za ovu večer djeci bila darovana najljepša pozornica u gradu – Kazalište Marina Držića.

Lani, iznenađena i zatečena napadom Covida, nije se uspjela održati.

Ove godine ćemo snimiti sve vaše recitacije, monologe, igrokaze i sve ono što spada pod DRAME I POEZIJE!!!

U nadi da ćemo se što prije opet vratiti u sve „naše“ forumske prostore, scene i oblike druženja, održimo i ovu večer i pokažimo nepozvanoj ali pristigloj i prisutnoj gošći Koroni da mi idemo dalje, s njom i za despet njoj.

Rok za prijavu radova je: 19. veljače 2021 do 10 sati, snimanje vaših izvedbi biti će u kinu Sloboda u ponedjeljak 22. veljače u jutarnjim satima, a raspored i vrijeme snimanja poslati ćemo vam u petak do 16 sati.

Manifestacija se planira održati u online izdanju do kraja mjeseca te će vam tom prilikom biti proslijeđen link na kojem ćete moći pogledati vaše izvedbe.

Link za prijavu izvedbi možete pronaći ovdje.


NOVOSTI

Održana Warzone Trio liga - Sezona 1 i Warzone Duo turnir

Proteklih pet nedjelja u organizaciji Informatičkog kluba Futura i Kenova Gaminga se odigralo 5. kola prve Warzone Trio lige – Sezona 1.


Virtualni Erasmus+

Erasmus+ je uvijek u trendu te ti sada nudi virtualno razdoblje studija na inozemnome visokom učilištu ili virtualnu stručnu praksu u inozemnoj tvrtki ili organizaciji koja te zanima.


Virtualna radionica Foruma mladih

Peta radionica Foruma mladih za školsku godinu 2020/21. pod nazivom "Drame i poezije!" održala se tijekom veljače u dubrovačkim osnovnim i srednjim školama. Učenici su sa svojim mentorima pripremali recitacije, monologe, recitale i druge vidove dram


Program- Čitajmo zajedno

Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku se pridružuje akcijskom planu Nacionalne strategije poticanja čitanja koju je Vlada usvojila i proglasila 2021. Godinom čitanja. Želimo projektom Čitajmo zajedno afirmirati čitanje kao djelatnosti duha, želimo p


[Ideja godine ’21] Otvorene prijave, najbolja srednjoškolska ideja osvaja 10.000,00 kn

Srednjoškolci, pozor! Ideja godine, natjecanje koje traži najbolju poslovnu ideju, devetu godinu otvorilo je prijave. Kao i do sada traže se kreativna, inovativna i hrabra tehnološka rješenja i ideje. Najbolji tim ili pojedinca nagrađujemo sa 10.000