Stripom ili crtićem do nagrade

Autor: , 22-02-2021
Stripom ili crtićem do nagrade
Natječaj za strip i crtani film "Jednakost generacija: zamislite!" poziva mlade ljude širom svijeta da crtežom podijele svoju viziju rodno jednake generacije. Prijaviti se mogu mladi između 18 i 28 godina. Rok za prijavu je 14. ožujka.

Natječaj za strip i crtani film "Jednakost generacija: zamislite!" poziva mlade ljude širom svijeta da crtežom podijele svoju viziju rodno jednake generacije. Natječaj je dio UN-ove kampanje "Generacijska jednakost: Ostvarivanje ženskih prava za jednaku budućnost". Kampanja slavi 25. godišnjicu revolucionarne Pekinške deklaracije i Platforme za akciju koja je utvrdila kako ukloniti sistemske prepreke koje sprječavaju žene u jednakom sudjelovanju u svim područjima dnevnog reda za osnaživanje žena i djevojaka.

Na natječaj se mogu prijaviti mladi između 18 i 28 godina. Sudionici će morati zamisliti svoju viziju rodno jednake generacije. Svaki sudionik može poslati strip ili crtić koji mora biti bez riječi, a svaka prijava može se sastojati od jednog crtića ili serije, s najviše šest kadrova.

Prva tri mjesta osvojiti će nagrade u iznosu od 1200 eura, 750 eura i 500 eura. Troje pobjednika dobit će priliku prisustvovati virtualnom otvorenju Foruma u Parizu. Uz to, izložba s crtićima svih finalista održat će se tijekom Foruma za ravnopravnost generacija u Parizu (in situ ili virtualno, ovisno o situaciji). Osim toga, radovi pobjednika bit će objavljeni na nekoliko platformi, web stranicama drugih službenih partnera i njihovim društvenim mrežama.

Rok za prijavu: 14. ožujka 2021.

Više informacija na eurodesk.eu.


NOVOSTI

Održana Warzone Trio liga - Sezona 1 i Warzone Duo turnir

Proteklih pet nedjelja u organizaciji Informatičkog kluba Futura i Kenova Gaminga se odigralo 5. kola prve Warzone Trio lige – Sezona 1.


Virtualni Erasmus+

Erasmus+ je uvijek u trendu te ti sada nudi virtualno razdoblje studija na inozemnome visokom učilištu ili virtualnu stručnu praksu u inozemnoj tvrtki ili organizaciji koja te zanima.


Virtualna radionica Foruma mladih

Peta radionica Foruma mladih za školsku godinu 2020/21. pod nazivom "Drame i poezije!" održala se tijekom veljače u dubrovačkim osnovnim i srednjim školama. Učenici su sa svojim mentorima pripremali recitacije, monologe, recitale i druge vidove dram


Program- Čitajmo zajedno

Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku se pridružuje akcijskom planu Nacionalne strategije poticanja čitanja koju je Vlada usvojila i proglasila 2021. Godinom čitanja. Želimo projektom Čitajmo zajedno afirmirati čitanje kao djelatnosti duha, želimo p


[Ideja godine ’21] Otvorene prijave, najbolja srednjoškolska ideja osvaja 10.000,00 kn

Srednjoškolci, pozor! Ideja godine, natjecanje koje traži najbolju poslovnu ideju, devetu godinu otvorilo je prijave. Kao i do sada traže se kreativna, inovativna i hrabra tehnološka rješenja i ideje. Najbolji tim ili pojedinca nagrađujemo sa 10.000