Iva Batinović

Autor: , 05-04-2017
Iva Batinović
Studentica

Prstohvat nepouzdanih vjerodostojnih pojmova o njoj. Iva Batinović rođena je 1996. godine upravo u Gradu. Odrasta, koliko toliko, u Pločama gdje završava srednju školu  hotelijersko - turističkog tehničara. Od struke prakticira nošenje tacne u ljetnim mjesecima. Godine 2015. doselila se u Dubrovnik kako bi pohađala fakultet onaj smješten na Lapadskoj obali.

Ekscentričnost ne smatra negativnom osobinom, jer je antropološko-etnografskim uvidom shvatila da se ostajanje unutar kruga često pretvori u cirkus.
Nepodnošljive navike: mljackanje kad jede juhu od gljiva, kvrckanje nožnim prstima, pjevanje izvan tuša. U skladu sa svojim mediteranskim podrijetlom i odgojem, onomatopeja joj je najdraži oblik sporazumijevanja s okolinom. Uzaludni pokušaji da pobjegne od prokletstva najmlađeg djeteta uključuju put u Irsku i Madagaskar (ovaj drugi je još uvijek imaginaran). Odhrvala se porivu da nosi šešire širokog oboda, jer ne voli ljude držati na distanci. Zasad nema piercinge ili tetovaže,ali razmišlja da utisne slonića u nadlakticu. U pikadu je bolja nego u biljaru, ali to je više stvar statistike nego umijeća.

Zasad oklijeva nositi rasparene čarape, ali uparene moraju imati barem 5 različitih boja, da bi uopće ušle u odjevnu kombinaciju. Misli da je ovisnik o putovanjima, ali nije još dovoljno putovala da se kvalificira za patološkog nomada. Osjeća blagi zazor prema zubarima i okulistima, okultisti je nasmijavaju, brka astronomiju, astrologiju, Asteriona nikad ne naziva pogrdno Minotaurom, ponosi se što je  kultiviranija  od motokultivatora, unosi enormne doze vitamina, kofeina i tanina. Slanina, brzina, primorje i planina, svugdje se osjeća udomaćeno i uopćeno, a opet (u skladu s marketinškim aksiomima) tako posebno. 

 

 


NOVOSTI

Prijedlog Gradskog programa za mlade je pred vama - pročitajte, komentirajte, savjetujte !

Dragi naši mladi! Nakon nekoliko mjeseci rada, istraživanja i pisanja, prijedlog novog Gradskog programa za mlade je pred vama!


Dizajniraj i osvoji nagradu

Otvorene su prijave za međunarodno natjecanje u dizajnu Model Young Package za 2018. godinu., a tema je Coffee Mania. Pobjednike očekuju novčane nagrade. Rok za prijavu je 14. svibnja.


We Art Water film festival 2017

Organizacija We Are Water poziva sve zainteresirane na prijavu za We Art Water film festival. Prijavljeni film ne smije biti duži od tri minute i treba obraditi temu vezanu za problematiku vode i higijene, zagađenosti... Rok za prijavu je 3. travnja.


Nova zbirka priča Marije Đanović

Predstavljanje zbirke priča „Ne žuri se odrasti“ dubrovačke spisateljice Marije Đanović održat će se u ponedjeljak, 11. prosinca, u 18 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad


Slatki i raspjevani drugi vikend Dubrovačkog zimskog festivala

Drugi vikend četvrtog Dubrovačkog zimskog festivala obiluje raznovrsnim sadržajima koji će razveseliti sve uzraste.