Iva Batinović

Autor: , 05-04-2017
Iva Batinović
Studentica

Prstohvat nepouzdanih vjerodostojnih pojmova o njoj. Iva Batinović rođena je 1996. godine upravo u Gradu. Odrasta, koliko toliko, u Pločama gdje završava srednju školu  hotelijersko - turističkog tehničara. Od struke prakticira nošenje tacne u ljetnim mjesecima. Godine 2015. doselila se u Dubrovnik kako bi pohađala fakultet onaj smješten na Lapadskoj obali.

Ekscentričnost ne smatra negativnom osobinom, jer je antropološko-etnografskim uvidom shvatila da se ostajanje unutar kruga često pretvori u cirkus.
Nepodnošljive navike: mljackanje kad jede juhu od gljiva, kvrckanje nožnim prstima, pjevanje izvan tuša. U skladu sa svojim mediteranskim podrijetlom i odgojem, onomatopeja joj je najdraži oblik sporazumijevanja s okolinom. Uzaludni pokušaji da pobjegne od prokletstva najmlađeg djeteta uključuju put u Irsku i Madagaskar (ovaj drugi je još uvijek imaginaran). Odhrvala se porivu da nosi šešire širokog oboda, jer ne voli ljude držati na distanci. Zasad nema piercinge ili tetovaže,ali razmišlja da utisne slonića u nadlakticu. U pikadu je bolja nego u biljaru, ali to je više stvar statistike nego umijeća.

Zasad oklijeva nositi rasparene čarape, ali uparene moraju imati barem 5 različitih boja, da bi uopće ušle u odjevnu kombinaciju. Misli da je ovisnik o putovanjima, ali nije još dovoljno putovala da se kvalificira za patološkog nomada. Osjeća blagi zazor prema zubarima i okulistima, okultisti je nasmijavaju, brka astronomiju, astrologiju, Asteriona nikad ne naziva pogrdno Minotaurom, ponosi se što je  kultiviranija  od motokultivatora, unosi enormne doze vitamina, kofeina i tanina. Slanina, brzina, primorje i planina, svugdje se osjeća udomaćeno i uopćeno, a opet (u skladu s marketinškim aksiomima) tako posebno. 

 

 


NOVOSTI

Maturanti Privatne gimnazije Dubrovnik posjetili Centar za mlade

Održano je predavanje za maturante Privatne gimnazije Dubrovnik u Centru za mlade pod nazivom Visoko obrazovanje.


Profesionalno usmjeravanje učenika osnovnih škola u CISOK-u

Sve aktivnosti koje se nude u CISOK-u su besplatne te se održavaju u prostoru Centra na adresi Od svetog Mihajla 1 (Bivša zgrada Atlantske povidbe d.d.).


Zahvalnost i ljubav kao glavni pokretači

U okviru programa Mjeseca hrvatske knjige Dubrovačke knjižnice ugostile su Ivanu Plechinger u srijedu, 18. listopada, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.


KOMENTAR: PO' URE KULTURE

Studenti Sveučilišta u Dubrovniku ostali su bez kulturne iskaznice, koja im je omogućavala da besplatno posjete kulturne ustanove grada Dubrovnika kao što su: Kazalište Marina Držića, Dubrovačke muzeje, Društvo prijatelja dubrovačke starine.


Dream Build Play

Microsoft je otvorio natječaj Dream Build Play 2017 za stvaranje igara za Windows platformu (WPU). Prijaviti se mogu pojedinci ili timovi. Pobjednike očekuju vrijedne nagrade. Natječaj završava 31. prosinca.