Iva Batinović

Autor: , 05-04-2017
Iva Batinović
Studentica

Prstohvat nepouzdanih vjerodostojnih pojmova o njoj. Iva Batinović rođena je 1996. godine upravo u Gradu. Odrasta, koliko toliko, u Pločama gdje završava srednju školu  hotelijersko - turističkog tehničara. Od struke prakticira nošenje tacne u ljetnim mjesecima. Godine 2015. doselila se u Dubrovnik kako bi pohađala fakultet onaj smješten na Lapadskoj obali.

Ekscentričnost ne smatra negativnom osobinom, jer je antropološko-etnografskim uvidom shvatila da se ostajanje unutar kruga često pretvori u cirkus.
Nepodnošljive navike: mljackanje kad jede juhu od gljiva, kvrckanje nožnim prstima, pjevanje izvan tuša. U skladu sa svojim mediteranskim podrijetlom i odgojem, onomatopeja joj je najdraži oblik sporazumijevanja s okolinom. Uzaludni pokušaji da pobjegne od prokletstva najmlađeg djeteta uključuju put u Irsku i Madagaskar (ovaj drugi je još uvijek imaginaran). Odhrvala se porivu da nosi šešire širokog oboda, jer ne voli ljude držati na distanci. Zasad nema piercinge ili tetovaže,ali razmišlja da utisne slonića u nadlakticu. U pikadu je bolja nego u biljaru, ali to je više stvar statistike nego umijeća.

Zasad oklijeva nositi rasparene čarape, ali uparene moraju imati barem 5 različitih boja, da bi uopće ušle u odjevnu kombinaciju. Misli da je ovisnik o putovanjima, ali nije još dovoljno putovala da se kvalificira za patološkog nomada. Osjeća blagi zazor prema zubarima i okulistima, okultisti je nasmijavaju, brka astronomiju, astrologiju, Asteriona nikad ne naziva pogrdno Minotaurom, ponosi se što je  kultiviranija  od motokultivatora, unosi enormne doze vitamina, kofeina i tanina. Slanina, brzina, primorje i planina, svugdje se osjeća udomaćeno i uopćeno, a opet (u skladu s marketinškim aksiomima) tako posebno. 

 

 


NOVOSTI

Žarko Dragojević sa bendom Embassy 516 novim spotom najavljuje drugi album

Drugi album dubrovačkog alter-rock kolektiva Embassy 516 uskoro će ugledati svijetlo dana.


Natječaj za Erasmus + stručnu praksu

Sukladno preostalim raspoloživim sredstvima za 2017.g. Sveučilište u Dubrovniku raspisuje peti Erasmus+ Natječaj za stručnu praksu.


DEŠA organizira obrazovne i kreativne radionice

Prijavite se na kreativne i obrazovne edukacije u organizaciji DEŠA Dubrovnik!


Likovne radionice by Lena Kramarić

U sklopu izložbe "Lena Kramarić (35) " organiziraju se i likovne radionice za djecu i odrasle!


Predavanje ravnateljice Dubrovačkih muzeja

Sveti Vlaho i Dubrovnik u Kneževu dvoru