Iva Batinović

Autor: , 05-04-2017
Iva Batinović
Studentica

Prstohvat nepouzdanih vjerodostojnih pojmova o njoj. Iva Batinović rođena je 1996. godine upravo u Gradu. Odrasta, koliko toliko, u Pločama gdje završava srednju školu  hotelijersko - turističkog tehničara. Od struke prakticira nošenje tacne u ljetnim mjesecima. Godine 2015. doselila se u Dubrovnik kako bi pohađala fakultet onaj smješten na Lapadskoj obali.

Ekscentričnost ne smatra negativnom osobinom, jer je antropološko-etnografskim uvidom shvatila da se ostajanje unutar kruga često pretvori u cirkus.
Nepodnošljive navike: mljackanje kad jede juhu od gljiva, kvrckanje nožnim prstima, pjevanje izvan tuša. U skladu sa svojim mediteranskim podrijetlom i odgojem, onomatopeja joj je najdraži oblik sporazumijevanja s okolinom. Uzaludni pokušaji da pobjegne od prokletstva najmlađeg djeteta uključuju put u Irsku i Madagaskar (ovaj drugi je još uvijek imaginaran). Odhrvala se porivu da nosi šešire širokog oboda, jer ne voli ljude držati na distanci. Zasad nema piercinge ili tetovaže,ali razmišlja da utisne slonića u nadlakticu. U pikadu je bolja nego u biljaru, ali to je više stvar statistike nego umijeća.

Zasad oklijeva nositi rasparene čarape, ali uparene moraju imati barem 5 različitih boja, da bi uopće ušle u odjevnu kombinaciju. Misli da je ovisnik o putovanjima, ali nije još dovoljno putovala da se kvalificira za patološkog nomada. Osjeća blagi zazor prema zubarima i okulistima, okultisti je nasmijavaju, brka astronomiju, astrologiju, Asteriona nikad ne naziva pogrdno Minotaurom, ponosi se što je  kultiviranija  od motokultivatora, unosi enormne doze vitamina, kofeina i tanina. Slanina, brzina, primorje i planina, svugdje se osjeća udomaćeno i uopćeno, a opet (u skladu s marketinškim aksiomima) tako posebno. 

 

 


NOVOSTI

Fotogalerija: Završna večer Festivala umjeteonstva djece i mladeži!

Sinoć, 20. lipnja na Porporeli završio je deveti po redu Festival umjeteonstva djece i mladeži. Suorganizator ovog festivala na kojem svake godine sudjeluje preko 150 djece i mladih je Grad Dubrovnik.


Fotogalerija: Prva večer Festivala umjeteonstva djece i mladeži!

Sinoć, 19. lipnja održala se prva večer Festivala umjeteonstva djece i mladeži koji već devetu godinu zaredom organizira Udruga Porporela!


Festival za djecu i mlade “Omblini slavuji”

Ove srijede podržite Ombline slavuje!


Uskoro deveti ''Festival umjeteonstva djece i mladeži Porporela''

Već tradicionalni Festival umjeteonstva djece i mladeži organizira Udruga Porporela devetu godinu zaredom na Porporeli! Festival je namijenjen djeci i mladima, a ima i međunarodni karakter!


Festival kratkih filmova o svemiru

NASA i Društvo filmske umjetnosti Houston putem natjecanja za kratke filmove CINEPSACE, nude priliku mladim filmašima iz cijeloga svijeta da podijele svoje radove koji su inspirirani ili se koriste snimkama iz NASA-e.