Iva Batinović

Autor: , 05-04-2017
Iva Batinović
Studentica

Prstohvat nepouzdanih vjerodostojnih pojmova o njoj. Iva Batinović rođena je 1996. godine upravo u Gradu. Odrasta, koliko toliko, u Pločama gdje završava srednju školu  hotelijersko - turističkog tehničara. Od struke prakticira nošenje tacne u ljetnim mjesecima. Godine 2015. doselila se u Dubrovnik kako bi pohađala fakultet onaj smješten na Lapadskoj obali.

Ekscentričnost ne smatra negativnom osobinom, jer je antropološko-etnografskim uvidom shvatila da se ostajanje unutar kruga često pretvori u cirkus.
Nepodnošljive navike: mljackanje kad jede juhu od gljiva, kvrckanje nožnim prstima, pjevanje izvan tuša. U skladu sa svojim mediteranskim podrijetlom i odgojem, onomatopeja joj je najdraži oblik sporazumijevanja s okolinom. Uzaludni pokušaji da pobjegne od prokletstva najmlađeg djeteta uključuju put u Irsku i Madagaskar (ovaj drugi je još uvijek imaginaran). Odhrvala se porivu da nosi šešire širokog oboda, jer ne voli ljude držati na distanci. Zasad nema piercinge ili tetovaže,ali razmišlja da utisne slonića u nadlakticu. U pikadu je bolja nego u biljaru, ali to je više stvar statistike nego umijeća.

Zasad oklijeva nositi rasparene čarape, ali uparene moraju imati barem 5 različitih boja, da bi uopće ušle u odjevnu kombinaciju. Misli da je ovisnik o putovanjima, ali nije još dovoljno putovala da se kvalificira za patološkog nomada. Osjeća blagi zazor prema zubarima i okulistima, okultisti je nasmijavaju, brka astronomiju, astrologiju, Asteriona nikad ne naziva pogrdno Minotaurom, ponosi se što je  kultiviranija  od motokultivatora, unosi enormne doze vitamina, kofeina i tanina. Slanina, brzina, primorje i planina, svugdje se osjeća udomaćeno i uopćeno, a opet (u skladu s marketinškim aksiomima) tako posebno. 

 

 


NOVOSTI

Započele prijave za Coca-Colin besplatni obrazovni program

Nezaposlene osobe u dobi od 18 do 30 godina koje ne sudjeluju u programima osposobljavanja mogu se prijaviti na besplatni obrazovni program Coca-Colina podrška mladima.


„STEM Games” okuplja više od 1000 studenata na jednom mjestu

Počinju predprijave za STEM Games – međunarodno studentsko STEM natjecanje u znanju i sportu.


Tjedan psihologije u Dubrovniku

Predavanje na Sveučilištu u Dubrovniku


Anketa Studentskog zbora i Dubrovačkih ljetnih igara o kulturi

Drage studentice i studenti, vrijeme je da iskažete svoje mišljenje o kulturi u Dubrovniku, kao i svoj osobni stav prema brojnim kulturnim manifestacijama. Neka vaš glas pridonese boljem kulturnom životu za mlade.


Održana radionica 'Prezentacijske vještine' u organizaciji Informadura

Infocentar za mlade grada Dubrovnika – INFORMADUR organizirao je jučer, 9.2.2018. radionicu pod nazivom „Prezentacijske vještine“.